maandag 10 september 2012

Werken aan Fiederelsje....

Mien is d'r maar wat druk mee, met haar Fiederelsjeskleed: de binding moet er worden aangezet en daarvoor heeft Mien heerlijk glad en zacht bias gevonden van satijn. Echter, gisteren kwam Mien er maar niet toe. Het was veel te warm om onder het kleed te zitten waaraan men werkt. Zodoende heeft Mien een uitzondering gemaakt en bij wijze van hoge uitzondering een quilt- en patchvrije dag ingezet. Heerlijk heeft zij uitgeslapen, in het zonnetje gezeten, vol plezier heeft Mien toegekeken hoe grote stoere vriendlief achter zijn eige(n)wijze shetlander heeft aangerend en gevangen en als laatste hebben Mien en vriendlief een wandeling gemaakt naar landgoed Bergvliet om er bij ondergaande zon van een steak en huisgemaakte pasta met ricotta en spinazie te genieten. U leest het, Mien en vriendlief zijn echte blevensgenieters!
Maar dan is het maandag en moet ook Mien d'r weer aan geloven: er moet weer gewerkt worden aan Fiederelsje. Dan ziet Mien al haar bij elkaar gespaarde lapjes weer en is er een zachte maar gerede twijfel of zij deze quilt wel moet weggeven. Herkent u dat ook?... Maar wat een bestemming heeft, heeft een bestemming en ook Fiederelsje moet eraan geloven. Fiederelsje zal eerdaags toch haar spulletjes moeten pakken en verhuizen. Natuurlijk zullen dan Mien en vriendlief saampjes Fiederelsje wegbrengen en op gepaste wijze van haar afscheid nemen. Daar hoeven geen wijze woorden aan te pas te komen. Fiederelsje weet instinctmatig dat ze haar nieuwe bezitter moet verleiden met haar kleurenpracht, zacht moet aanvoelen, de regelmaat van haar quiltsteekjes moet tonen en haar bezitter warm en ontspannen moet houden. Mien weet zeker, dat Fiederelsje al haar talenten zal benutten...

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog! Ik heb
  net even "bijgelezen" op jouw blog, en wat ben je
  met leuke dingen bezig, zeg! Heel mooi, deze "Elsje-
  Fiederelsje" met haar zoete kleurtjes..., en je vin-
  gerhoedjes worden ook prachtig. Ook geweldig verhaal
  over de Shetlander van je vriend: wij hadden ooit een zeer eigenwijs paard, dus kan ik me er echt iets
  bij voorstellen. Ik voeg je toe aan mijn leeslijst!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mien wat maak je toch supermooie quiltsteekjes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie trouwens dat jij onder elke reactie hebt staan ANTWOORDEN ... hoe heb jij dat voor elkaar gekregen (met welke instelling) want ik krijg dat niet klaar, net als een andere blogger die mij er naar vroeg enige tijd terug.

  BeantwoordenVerwijderen