donderdag 30 augustus 2012

Opruimwoede

Ieder jaar rond augustus is het weer zover: Mien gaat al haar handwerkspullen opruimen. Waarom rond augustus zult u zeggen? Nou voor Mien is de reden simpel. In de zomeruitverkoop van de quiltshops moeten er natuurlijk weer de nodige lappen gekocht worden. Enveloppen vol met Fat Quarters en tien bij tientjes vallen er op de deurmat bij de schoonouders van Mien. Die leggen die lappenpost vervolgens weer trouw klaar voor Mien. En Mien legt het dan vervolgens weer.... juist! Op de grote stapel of in één grote verzamelbak. Niemand die dan door de lappen de stof nog ziet, zelfs Mien niet.



Zo komt het dat Mien nog wel eens dubbele stoffen in haar verzameling heeft, maar het niet onmiddelijk ziet. Vanmorgen was zo'n moment. Mien zette haar brilletje eens recht op haar neus en toen zag ze het dadelijk: een aantal paarse en roze lapjes van 10x10 cm en 8x8 cm had ze toch duidelijk dubbel! Nou had Mien een plannetje. Misschien wil er iemand een paar van die lapjes hebben of misschien ruilen? Mien is namelijk gek op lapjes met een Delftsblauwe uitstraling en op kerstlapjes. Wie durft?



Toen Mien lapjes stond te fotograferen, viel haar nog iets op. De bloemetjes op de tafel staan er wel heel prachtig bij. Mien kon het dan ook niet laten om ook daar nog eens een fotootje van te trekken en aan jullie te laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten