vrijdag 31 augustus 2012

Meten is weten...

Meten is weten, placht men wel eens wijs te zeggen. Nou, Mien moest daar vandaag ook maar eens aan geloven. Mien wilde wel eens weten hoe het met zijblok van het middendeel van haar Hanenkleed was gesteld. Maar wie meten wil, zal toch eerst iets moeten hebben om te meten en laat nou net dáár de bottelnek zitten. Mien was haar centimetertje kwijt. Zodoende werd alles op de kop gezet om het meetlint weer terug te vinden. Alle bakken met stofjes, de naaidoos, alle kasten, de garenvoorraad, de keukenlade, de poststapel... Afijn, alles werd nagezocht en er werd geen meetlint gevonden.

Maar hieronder staat toch een stuk patchwork op de foto mèt meetlint hoor ik u denken. Nou, dat zat zo: Mien besloot na de tevergeefse zoekpoging toch maar aan de afwas te beginnen. Bij de vaat trof Mien een wijnglas aan dat een mooi boenbeurtje kon gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Het glas werd na spoelen en afdrogen weer keurig in de drankkast gezet waar Mien haar mooiste glazen bewaart. Raad eens waar Mien tot haar schande het meetlint terugvond?... Juist ja, in de drankkast!Eenmaal teruggevonden had Mien al vlot haar foto mèt lint gemaakt. 18 stroken en 60 hele centimeters is de oogst, 10 rijtjes meer dan de vorige foto die zij aan u als lezer vertoonde. Mien heeft nog maar 20 centimetertjes te gaan totdat zij aan het zijblok nummer 2 beginnen kan. Hieronder kon Mien het niet laten om de hoedjes voor het Hanenkleed vergezeld te laten gaan met de opgevouwen bijna affe quilt "Fiederelsje". Fiederelsje mag als zij af is ergens anders gaan wonen... sssst, nog even stilhouden, want Fiederelsje weet nog van niets!

4 opmerkingen:

 1. Super schön. Das wird ganz toll. Und ich liebe die Farben.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank schön Grit! Das blau mit weiss sind traditionelle Farben in die Niederländen. Sie kann sie finden in die Keramik aus der Stadt Delft. Die andere Farben sammelte Ich in einige Jahren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha lekker aan de tetter en dan je centimeter in de drankkast vergeten! Hoe het ook is of zij, je hanenkleed wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha... tja die port tettert wel héél lekker door! ;-) .... Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen