dinsdag 4 september 2012

Zelfgemaakte pizza als beloning...

Mien is maar wat blij vandaag: het rechterblok van het middendeel van haar Hanenkleed is af! Omdat Mien niet vies is van een beloninkje en vriendjelief een groot liefhebber van lekker eten, wordt er in huize Quiltmuts vanavond extra lekker gegeten! Nieuwsgierig? Leest u dan onderstaande recept maar eens door!Paddenstoelenpizza
(2 personen)

Mien neemt een deegbodem (Jumbo, tante Fanny), rolt ze uit en verdeelt de bijgevoegde saus over de pizza. Ondertussen laat zij de oven alvast voorverwarmen op een vriendelijke 210 graden celsius. Dan doet zij een drupje olie in de pan, bakt hierin 3 flinke rode uien tesamen met zout, knoflook en Italiaanse kruiden zonder de uien glazig zonder echt te kleuren. Ook bakt Mien in een andere koekenpan ondertussen 6 plakken opgerold gerookt ontbijspek totdat ze net gekrompen maar niet gekleurd zijn. (miden-laag vuur, anders gaat het te snel) De plakken ontbijtspek verdeelt Mien over het deeg, gevolgd door de intussen gare uien.

In de pan van de uien doet Mien dan vervolgens opnieuw een snufje zout, knoflook en nog een beetje Italiaanse kruiden. Daar voegt zij een bakje champignons in plakjes aan toe. Die laat zij heerlijk op het gemakje bakken en ondertussen scheurt zij een bakje oesterzwammen boven de pan die vrolijk kunnen meebakken. Zoals u als lezer al had ontdekt, is Mien met tijden een fan van haar drankkast. Er stond nog een restje wijn open dus daar heeft Mien 3 eetlepels van aan de paddenstoelen toegevoegd om daar de paddenstoelen mee af te blussen.

Ondertussen ligt de pizza in wording met enig geduld te wachten op Mien totdat zij de paddenstoelenmix heeft laten uitdruppen in het vergiet en netjes over de pizza verdeelt. Zo gezegd, zo gedaan en dan is de kaas aan de beurt. Mien kiest dan een smakelijke kaas die niet te sterk van smaak is, raspt die of kruimelt ze aan stukjes en verdeelt die met mate over de o zo geduldige pizza. Dan plaatst Mien de pizza in de oven voor ongeveer een kwartiertje en kan er in huize Quiltsmuts met smaak gegeten worden.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen: