maandag 3 september 2012

1e give away: als een quilt eens praten kon...

Afgelopen nacht zat Mien, toen ze niet slapen kon, zich te verwonderen over wat een quilt al niet meemaakt. Het Hanenkleed in wording van amper twee-en-een-halve week oud heeft alleen al een hele boel meegemaakt. Mien ontdekte dat de lapjes op station waren geweest waar een motorrijder van een bepaalde bekende moterclub een nogal verbale aanvaring had met een vrachtwagenchauffeur, de lapjes hebben de verjaardag van Mien's schoon-grootvader vanaf gepaste afstand meegemaakt, zij zijn op het werk van Mien geweest, zij hebben een zieke Mien overleefd, een meetlint dat op raadselachtige wijze in de drankkast verdween en daarnaast de start van dit blog. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Wat heeft deze inleiding nu met de 1e give away van Mien Quiltmuts te maken? Nou Mien verloot onderstaand country starterspakketje (waar nog kleine verassing aan toegevoegd wordt) onder mensen die in de opmerkingen vertellen wat hun quilt(s) allemaal voor dingen hebben meegemaakt. Want als uw quilt of quilt in wording nou eens kon praten, wat voor verhaal zou uw quilt dan vertellen?(de give away van weblog Mien Quiltmuts vindt ieder kwartaal plaats, te weten: maart, juni, september en december. De eerste maandag van de maand wordt dan een berichtje geplaatst waarin Mien u uitnodigt om te reageren of om een uitdaging als hierboven aan te nemen. U kunt reageren tot de laatste zondag van de maand tot 24.00 uur. Mien gooit dan alle namen in een hoge hoed, (lees tupperware bakje) pakt er op de bonnefooi een naam uit, maakt de uitslag bekend en neemt contact op met de winnaar of winnares. De leukste citaten uit de uitdaging krijgen daarbij in een bericht een ereplaatsje op Mien Quiltmuts)

12 opmerkingen:

 1. Hahaha ... het is maar goed dat quilts niet kunnen praten want dan hingen er hier geen. Stel je voor dat ze al onze gesprekken in huis zomaar doorvertelde aan andere mensen, ze zouden er rode oortjes van krijgen :-)
  Af en toe gaan quilts in wording mee naar open dagen van winkels waar ze zich altijd thuis voelen want ze horen de mooie woorden aan die andere quiltsters over ze zeggen. Ze zouden het nog in hun bol krijgen. Soms waren ze ook stil als ze samen met ons een bezoekje brachten aan mijn inmiddels overleden vriendin die er zo van kon genieten en te zien hoever de quilt gevorderd was. De ene quilt heeft meer te vertellen dan de andere maar allemaal hebben ze toch weer een apart verhaal.

  Leuk deze give away met een erg leuke uitdaging om over je quilt te vertellen als die spreken kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een quilt in wording die kan praten, nou liever niet. Want zo'n quilt maakt wat mee, tijdens het maken lopen er allemaal gedachten en gesprekken over haar heen en mag ze soms ook mee naar een Bee en wat daar allemaal verteld en gezelgd wordt. Nee laat mijn quilts maar zwijgzaam blijven. Dat is een stukje vriendschap en vertrouwen tussen mij en mijn quilt. gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het mijn quilts even gevraagd, maar geen had iets bijzonders meegemaakt. Nou ja, een quilt had er over dat hij/zij iedere avond opgeborgen moest worden. Dit omdat het een verjaarscadeau voor DD1 was en net in die periode bij haar de badcel en keuken gerenoveerd werd. Tja en dat werd dus bij Paps en Mams douchen. Maar de verrassing was groot en de quilt was blij. En het laatste quiltje vertelde over de vakantie dit jaar. En dat het het zo leuk vond dat het mee mocht. Nee, het werd geen AFFO, maar nu wel. Dus toch een klein verhaaltje.

  Ik heb je blog bij mijn favorieten gezet. Raak ik hem ook niet kwijt.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn quilt heeft me door chemokuren heengeholpen ,een troost en ving vele tranen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn quilt is niet meer.

  mijn moeder is vorige maand overleden en ze is gecremeerd in mijn quilt.
  De quilt lag op haar bed en ze was er heel trots op tegen iedereen die het wilde horen vertelde ze dat ik die voor haar had gemaakt.De laatste maanden van haar leven gaf hij nog wat gezelligheid in haar kamertje van het verpleeghuis waar hij heel wat verdriet angst en pijn heeft doorstaan.
  De quilt hoorde echt bij haar vandaar dat hij ook is meegegaan op haar laatste reis. Annemieke


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn lapjes lagen eens netjes zoals het patroon moest worden op tafel uitgespreid.... En toen ik later keek waren er ineens een handvol weg op de vloer en stoelen gezocht, de hond uitgebreid bekeken of hij zich schuldig gedroeg... maar nee. En toen kwam DH op het lumineuze idee weet je een vriend van DS is langsgeweest en volgens mij heeft hij zijn jas daar even neergelegd.... Die VvDS woont hier niet in de buurt van Den Haag maar in Stolwijk.... gelijk gebeld, hij zat nog in de auto heeft z'n auto langs de weg geparkeerd en is gaan zoeken..... JAAAA hij had de lapjes, deze heeft hij een weekje later weer mee naar Den Haag genomen en.... nee geen één weg, wat een geluk! De quilt was weer helemaal compleet, hihi!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemineetje... ik denk dat mijn quilts verhaaltjes zouden vertellen over de vakanties. Ik neem altijd wel een werkje mee & vind niets ontspannender dan lekker buiten wat quiltsteekjes te zetten. Mijn quilt zouden vertellen dat ze naar Italie, Frankrijk, Engeland, België & straks ook Turkije geweest zijn & dat ze daar op de mooiste plekjes vertoefd hebben lekker genietend van vrijheid & ontspanning.
  groetjes, Ieke

  ps. ik ga je blog bij mijn bloglijst zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn quilt hebben allemaal wel een verhaal. Maar zoals hierboven ook al staat niet voor publicatie geschikt. 1quilt neem ik al drie mee op vakantie en zal het erg vinden als hij klaar is. Ben er zo aan gewend om hem mee te nemen. Is een quilt van hexagonnetjes van 1 cm. Dus heel klein. Die heeft al veel van Europa gezien.

  Groetjes annie P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De klosjes van mijn klosjesquilt zijn allemaal 'onderweg' gemaakt. Onderweg naar mijn werk en naar huis, op vakantie naar Texel, op het strand en in het hotel, naar quilttentoonstellingen en opendagen... misschien toch maar goed dat hij niet kan praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mijn quilts zouden zich afvragen waarom zij nooit afgemaakt worden en altijd maar ergens blijven ligen of half aggemaakt op een lap gespeld aan de deur blijven hangen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De meeste van mijn quilts hebben niet zo heel veel te vertellen, want ze liggen op bedden. 4 quilts liggen/lagen in kinderledikantjes. Misschien kunnen ze wel heel veel bedtijdverhaaltjes navertellen, of over babytraantjes, of misschien kunnen ze wel heel veel kinderliedjes nazingen! En twee quilts liggen op de bedden van mijn zoons. Misschien kunnen ze wel vertellen, wat de kinderen die eronder liggen allemaal zeggen in hun slaap, want ik kan het niet verstaan vanaf de overloop...

  BeantwoordenVerwijderen